';
side-area-logo

Paletta

FORMTHOTICS™ Sport –

a Titkos Fegyver

Az apró részletekre való odafigyelés a teljesítménycentrikus sportban gyakran kulcsfontosságú. A hobbi mozgás, aktív sportolás során az alsó végtagok nagy igénybevételnek vannak kitéve, különösen a lábfej. A Formthotics™ használata hatékonyabbá teszi a test biomechanikai működését, csökkenti a helytelen mozgásvezetésből kialakuló szükségtelen ízületi elmozdulásokat, az izomzat túlterhelését, a lábfej-, boka-, térdsérülések kockázatát. A Formthotics™ széles palettájának, kivételes anyagának, illetve “építhetőségének” köszönhetően lehetetlen nem megtalálni “AZT”, amely Neked való.

A FOOT SCIENCE INTERNATIONAL által szabadalmaztatott Formax™ habból készült Formthotics™ talpbetét a felszerelésed hatékony és kényelmes kiegészítőjévé válik, használatuk nem korlátozza képességeidet, nem okoz kényelmetlenséget.

FORMTHOTICS™ Everyday –

aktívan és kényelemben egész nap

A modern ember sík, kemény borítású járófelületeken jár, életmódja rugalmatlan felületen zajlik, lábát sok esetben kényelmetlen cipő védi… Az emberi test teljes tömege a lábra nehezedik, ami a felegyenesedett járás következtében alapvetően túlterhelt állapotban van, már az első lépéseinktől kezdve. Minden súlyosbító körülmény – az elhízás, a terhesség, megerőltető fizikai munka – csak tovább növeli terheit, nem beszélve az egészségügyi szempontokat gyakran mellőző cipődivatról. A Formthotics segítségével csökkenthető az egész napos terhelés következményes károsodásainak mértéke, hiszen a Formthotics talpbetét stabil alátámasztást biztosít a lábfej boltozati íveinek, gondoskodik az alsó végtagra nehezedő testsúly optimális elosztásáról, tehermentesíti a láb ízületeit.

FORMTHOTICS™ Youth –

természetes támogatás és extra kényelem minden korosztály számára

Gyermekeink lába folyamatos változás mellett fejlődik a felnőtt lábszerkezet irányába, körülbelül 14 éves korukra érik el a felnőtt láb méretet. A legtöbb városi környezetben felnövő gyermek életéből kimarad a fára mászás, a homokban, kavicson, fűben szaladgálás mezítláb. A sok ülés, kemény felületen való mozgás és a kényelmetlen, nem megfelelő méretű, formájú cipő használata, önmagában is a láb problémáinak forrása is lehet. A cipőben a lábfej érintkezik a cipő belső anyagával, ami bizonyos érzékelő ingereket jelent, hiszen a láb érzőideg ellátása rendkívül fejlett, az itt található idegvégződések a test minden egységével összetett kölcsönhatásban állnak. Ha a gyerek mindennap kényelmetlen cipőt visel, a rossz érzékelés állandósul.

A torzult inger egyaránt negatív hatással van a funkcióra és a szerkezetre is, kiváltója lehet a rossz egyensúlyérzékre és a motorikus kontrollra, melyek megváltoztatják a funkcionális mozgásmintákat. Lábunk állapota végigkísér minket egész életünkön át, meghatározza életminőségünket. Ezért nagyon fontos, hogy szülőként odafigyeljünk gyermekeink mozgásszervi rendszerének épségére, az elváltozások kialakulásának megelőzésére, megteremtsük a legjobb feltételeket az egészséges életkezdéshez. A Formthotics™ Youth talpbetéteket arra tervezték, hogy minden helyzetben helyes alátámasztást biztosítson a gyermek fejlődésben lévő lábának. A neutrális helyzetben lévő saroknak köszönhetően korrigálódik a boka és a láb tengelyének helyzete, szabad mozgást és aktív ingereket engedve a lábnak. Megelőzi a szalagok túlnyúlását, a láb hosszanti boltozatának lesüllyedését és segíti a láb egészséges fejlődését.